Deze fan-pagina heeft geen enkele connectie met Chanel.

   
     Call 24 Hours: 1.888.222.5847

Chanel No 5   arrow

Chanel No 5

Het beroemde Chanel No 5 is een symbool van goede smaak en is momenteel een van de best verkopende parfums ter wereld. Coco Chanel vroeg  Ernest Beaux een parfum te ontwerpen ‘dat ruikt naar een vrouw. Chanel No 5 is een zeer complexe geur die niet toestaat een van de geurige componenten uit deze samenstelling te isoleren – het parfum mocht niet ruiken naar enkel een roos, of een lelie, maar als een samenstelling van diverse extracten.

Het parfum werd beroemd dankzij de vele beroemdheden die het droegen, waaronder Marilyn Monroe. Chanel N ° 5 is vaak verbonden met haar naam. Dit komt doordat ze tijdens een interview in 1954 had gezegd dat ze in bed enkel een paar druppels van Chanel N ° 5 droeg. Deze verklaring werd een fantastische reclameslogan en een reden voor miljoenen vrouwen over de hele wereld om dit parfum te kiezen. Het huidige gezicht van No 5 van Chanel is niemand minder dan Brad Pitt.

Ernest Beaux creëerde twee reeksen van parfum monsters en gaf deze monsters een nummer mee, 1 tot en met 5 en 20 tot en met 24 en vroeg Coco Chanel om een ​​van hen te kiezen. Madame Chanel koos voor het monster No. 5, en dus was de naam niet moeilijk te kiezen. Bijgelovig dat Chanel was, bracht ze het parfum uit op de vijfde dag van de vijfde maand in het jaar 1921.

Ernest Beaux gebruikte voor dit parfum voor het eerst het extract van aldehyden. In zijn formule worden de aldehyden begeleid door geuren van rozen en jasmijn. De geur van aldehyden is zuiver en fris, doet denken aan de geur van schoon linnengoed. Er wordt gezegd dat de beroemde maker zijn inspiratie voor het creëren van deze geur haalde van een van zijn bezoeken aan de poolcirkel en de geur van het water dat daar te vinden is. De unieke geur van bevroren meren en rivieren fascineerde hem zo, dat hij besloot om het te repliceren in zijn schepping.

Chanel No 5 is het eerste parfum in de bloemen-aldehyde-groep. De topnoten zijn samengesteld uit aldehyden, bergamot, citroen, neroli en ylang-ylang, het hart bestat uit jasmijn, roos, lelie en de iris, terwijl de basis wordt gemaakt van vetiver, sandelhout, vanille, amber en patchouli.

De eerste Chanel No 5 werd uitgebracht in een eenvoudige rechthoekige fles met een dop die erg veel weg had van de Place Vendome in Parijs. De eerste fles is ontworpen door Chanel zelf en vertegenwoordigt haar klassieke principe – ‘Less is More’.

Chanel No 5 Parfum Reclame Brad Pitt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *